top of page

Hieros Gamos & Nieuws

Blijf op de hoogte en
schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Volg ons op Social Media

Hieros Gamos betekent in de Grieks Mythologie “het heilige huwelijk”. 

Hieros Gamos gaat over het heilige huwelijk en daarmee over de vrouwelijke en de mannelijke polariteit in jezelf. Het Hieros Gamos of het Heilig Huwelijk kent meerdere aspecten, die we tijdens het festival onderzoeken.

Het Innerlijk Heilig Huwelijk

Dit is de basis. Het samenkomen van jouw innerlijke man en vrouw, je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten, de linker- en rechterhersenhelft, denken & voelen, actie & rust, hoofd & hart. Jung noemt dit het versmelten met je anima als je een man bent en met je animus als je een vrouw bent.

Het Uiterlijk Heilig Huwelijk

Verbinding vanuit vrijheid met een geliefde. Deze uiterlijke manifestatie van het Heilig Huwelijk kan pas ten volle plaatsvinden op alle lagen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) als in beide geliefden het Innerlijk Heilig Huwelijk tot leven is gekomen. Het blijft een aandachtige reis om elkaar steeds weer te vinden. 

Het Kosmisch Heilig Huwelijk

De dans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, waardoor creatie ontstaat. Zonder deze eeuwige dans zou niets kunnen bestaan en kan niets in wording komen. Deze energie is voelbaar aanwezig in het veld en daar kan je bewust contact mee maken. 

 

De Polariteiten

De polariteiten zijn in ons allen aanwezig. Zij vormen de basis voor het Hieros Gamos, waardoor we het leven volledig aan kunnen nemen en onze authenticiteit kunnen ervaren, ook in contact met een ander. 

 

Via het vrouwelijke in ons nemen we het leven en de liefde aan. Het vrouwelijke voelt, ademt, belichaamt en stemt zich af op het ritme van het leven. In overgave verbonden met deze aarde geeft ze bedding en is voelend aanwezig. Ze draagt je met onvoorwaardelijke liefde in haar hart en bekken. Verbonden met de moederlijn en daarmee ook met de oermoeder. 

 

Via het mannelijke in ons ontvangen we onze daadkracht en beschermende eigenschappen. Dit is het anker van waaruit we kunnen bewegen in de wereld. Centrering, bewustzijn en kracht. Hij initieert, geeft richting/leiding, neemt verantwoordelijkheid vanuit zijn hart/ballen en creëert dat wat in zijn hart geboren wil worden. Verbonden met de vaderlijn en daarmee ook met de oervader. 

Hieros Gamos
Sfeerimpressie
bottom of page