top of page
Praktisch

PRAKTISCH

Krijg antwoord op al je vragen betreft het festival

20230801 HG2023 8725 Vrouwen eren mannenveld MOOI kl.jpg
Meest actuele informatie ter
VOORBEREIDING FESTIVAL
Voor deelnemers met een ticket

WAT NEEM JE MEE?
- Drinkfles, die je kan (her)vullen
- Bord, kommetje, mok en bestek (dienblad)
- Afwasgerief (afwasborstel, theedoek)
- Toiletspullen en handdoeken. Denk ook aan zonnebrandcrème, een tekentang en anti muggen/teken spul. Er zijn erg veel muggen en teken op het terrein!
- Kleding: waarin je makkelijk kunt bewegen en houd rekening met weerschommelingen en koudere nachttemperaturen
- Schoeisel waarmee je goed kunt bewegen op het veld
- Laarzen of crocs. Het is erg vochtig in de ochtenden en avonden
- Regenkleding en zonbescherming (hoedje, kleine parasol)
- Een klein (rug)zakje waarmee je op het terrein kunt rondlopen
- Een (picknick)kleed, matje of schapenvacht om op te zitten, i.v.m. vochtig gras en de kou die optrekt
- Tent, veld- of luchtbed, een isolatiemat om eronder te leggen, het kan 's nachts koud optrekken.
- Kussen, slaapzak, extra deken
- Zaklamp
- Wc-papier voor op het kampeerveld. Op het festivalterrein is wc-papier aanwezig
- Yogamatje en zit/meditatiekussen, evt. een handig stoeltje
- Schrijfgerei (pen, papier en eventueel stiften)

VOOR DE CEREMONIES:
- 1-2 effen witte lakens/doeken die je om je heen kunt slaan en die beschreven mogen worden.
- (watervaste) stift(en).
- Je mooiste feestelijke en kleurrijke kleding voor de zonnewende- en samenkomst ceremonie.
- Glitters, schmink, etc.
- Krachtvoorwerp voor de Sacred Space
- De vrouwen nemen mee: bloem(en)
- De mannen nemen mee: een steen

OPTIONEEL:
- Je drum of andere muziekinstrumenten
- Bolderkar/karretje voorzien van naam, voor vervoeren van je spullen
- Zeil om je spullen droog te houden tijdens op- en afbouw
- Zwemkleding. Naast het terrein ligt een meer, waar zwemkledij verplicht is
- En verder alles wat voor jou bijdraagt aan een heel aangenaam, verbindend en krachtig Hieros Gamos festival!

AANDACHTSPUNTEN:
2 personen
Kom je samen? Denk je dan aan een eigen slaapvoorziening voor tijdens de gescheiden dagen?

Schermgebruik
We vragen je om je telefoon bij je slaapplek te houden en schermgebruik zoveel mogelijk te beperken.

Maaltijden
Ben je voorzien van een maaltijdticket? Er zijn geen voorzieningen en in het programma is er geen ruimte om ook nog te gaan koken. Zijn financiën een issue? Neem dan contact met ons op.

Heb je dieetwensen en deze nog niet doorgegeven? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan Remko, onze kok, via: remkovandijk75@gmail.com

AANKOMSTTIJDEN VOOR DEELNEMERS
Met een camper of caravan: Woensdag 19 juni van 9-10u
Aankomst voor de rest: Woensdag 19 juni 10-11:30u

FESTIVALLOCATIE
Groepskampeerterrein De Banken
Dasselaarweg 45
3896 LT Zeewolde

We wensen jullie veel plezier met de voorbereidingen. Heb je nog vragen? Kijk even hieronder op de website bij veelgestelde vragen voor deelnemers. Vind je het antwoord daar niet? Stuur gerust een mailtje.

TICKETS
kamperen_edited.jpg

ENTREE TICKET €400,-

Toegang en deelname aan het festival.
Overnachting in eigen tent.

🥦 Let op! Vergeet niet je maaltijd ticket te boeken.

670x300-camping_edited.jpg

DUO TICKET €660,-

Voor twee personen toegang en deelname aan het festival. Overnachting in eigen tent(en).

BELANGRIJK: Zorg voor eigen slaapvoorzieningen tijdens gescheiden dagen.  

🥦 Let op! Vergeet niet je maaltijd ticket te boeken. Boek beide een maaltijd ticket in de ticketshop.

20220806 Hieros Gamos 2743 Catering eten_kl.jpg

MAALTIJD
TICKET €175,-

Boek dit ticket om heerlijk mee te kunnen eten gedurende het hele festival. Er wordt drie keer per dag met liefde gekookt door Remko en zijn team. Het betreft 13 ter plekke vers bereide, vegetarische en (grotendeels) biologische maaltijden, startend met lunch op woensdag t/m de lunch op zondag.

LET OP! Het is niet mogelijk om tussendoor eigen maaltijden te bereiden i.v.m. voorzieningen en ruimte in het programma.

64980701_2294402447292497_6711334197585248256_n_edited.jpg

DONATIE TICKET

Met deze donatie steun je het festival om de steeds hogere kosten te dragen. Zo kunnen we onder andere de (ticket)prijzen toegankelijk houden.

Meer info over donaties vind je hieronder op de website onder deelnemers' bij 'veelgestelde vragen'.

Header 27.jpg
VOOR DEELNEMERS

Veelgestelde vragen

 • Voorwaarden voor deelname
  1 Iedereen vanaf 21 jaar is welkom. Daarnaast zijn er wel voorwaarden om helderheid te verschaffen, zodat we samen een mooi festival kunnen beleven. 2 We gaan respectvol met elkaar om op het festival, maar ook met het terrein, een altaar, heilige plek, spullen, de natuur en alle bouwwerken op het terrein. 3 Je ruimt je eigen rommel op en laat niks achter of slingeren. Samen houden we het terrein schoon. 4 Je bepaalt zelf of je meedoet aan een activiteit of workshop. Zorg hierin goed voor jezelf. Niks is verplicht. We vinden het wel fijn als je bij de gezamenlijke activiteiten en ceremonies bent. 5 Iedereen is zelf verantwoordelijk voor schade die je toebrengt. Geef het aan en dan kijken we hoe we het oplossen. Mocht je schade aanbrengen aan spullen van iemand anders, kom dan samen tot een oplossing of schakel je verzekering in. 6 De organisatie van het Hieros Gamos sluit alle vormen van aansprakelijkheid uit, van elke vorm van schade (materieel, fysiek, emotioneel of psychisch) opgedaan voor, tijdens, na of ten gevolge van deelname aan het festival. Deelname is geheel op basis van eigen verantwoordelijkheid. Weet wel dat er altijd iemand aanwezig is voor vragen of als je (emotionele) ondersteuning nodig hebt. Zie ‘Is er ondersteuning aanwezig op het festival?’. 7 Tijdens Hieros Gamos wordt geen alcohol gedronken of drugs gebruikt, neem het dus ook niet mee. We hebben onze volle aanwezigheid nodig en alcohol en drugs passen hier niet bij. 8 De organisatie van het festival is bevoegd om deelnemers te (laten) verwijderen en verdere toegang tot het festival te ontzeggen als ze zich niet aan voorwaarde 2 of 7 houden.
 • Is Hieros Gamos alleen voor stellen, of kan ik ook alleen komen?
  Je kunt alleen komen of met een partner/geliefde, vriend, vriendin, etc. Het gaat in hoofdzaak over het heilige huwelijk in jezelf, kom dus gerust alleen. Voorgaande edities laten zien dat ongeveer een derde koppels zijn en de rest van de deelnemers zelf komt.
 • Kun je me iets vertellen over het parkeren?
  Bij vroege aankomst kun je met je auto het terrein op rijden om even je spullen te droppen. Je rijdt daarna meteen terug naar de ingang en krijgt te horen waar je de auto kunt parkeren. Als je later komt is het niet meer mogelijk om eerst het terrein op te rijden i.v.m. drukte en veiligheid. Je dropt dan je spullen bij de ingang, gaat je auto parkeren en kunt daarna je spullen meenemen. Het is een paar minuutjes lopen en het kan zomaar zijn dat er mensen zijn die even willen helpen met het dragen van je spullen.
 • Is er ondersteuning aanwezig op het festival?
  Dit festival wordt gedragen door een team van ervaren mensen met kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, traumawerk en hoe om te gaan met emoties en gevoelens. Er is een geestelijke raadsman en raadsvrouw aanwezig op het festival. Er is ook een Sacred Space waar je in stilte kunt zijn. Dat is een mooie plek om ondersteuning te ervaren van de hoeders van deze plek. Elke dag is er een Sharing Cirkel met je eigen groep, die aan het begin van het festival gevormd wordt. Je kan delen wat er in je leeft, wat je ervaart en meemaakt op het festival. Indien nodig kun je hier ondersteuning ontvangen. Deze cirkels zijn belangrijk, werken verbindend en brengen dat wat in ons leeft naar buiten toe. Neem er dus ook aan deel. We hebben elkaar nodig en we zijn er voor elkaar. We hoeven een ander niet te ‘dragen’ of redden, maar alleen al een luisterend oor bieden, kan (voor beide partijen) heel fijn zijn. Als je iets nodig hebt, reik dan in eerste instantie uit naar de hoeder van jouw Sharing Cirkel.
 • Kun je me meer vertellen over Sharing Cirkels?
  Om tijdens het festival een veilige bedding te kunnen bieden zullen we gedurende het hele festival dagelijks samenkomen in sharing cirkels, die aan het begin van het festival worden gevormd. Deze sharing cirkel is een vast groepje van maximaal 9 mannen en/of vrouwen, waarin iedereen ruimte krijgt voor het delen van ervaringen en processen en waarin je je omringd en gedragen kunt voelen te midden van jouw proces. Ook is dit een plek om te oefenen om kwetsbaar uit te reiken en je werkelijk te laten zien aan anderen. ledere cirkel wordt geleid door een vaste hoeder of hoedster. Zij zorgen voor de bedding en veiligheid. Ook geven zij helderheid over de opzet en de beschikbare tijd. We nodigen je uit om in deze sharing datgene naar buiten te brengen wat werkelijk in jou leeft op dat moment. SHARING AANDACHTSPUNTEN Doel van de sharing: Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om de essentie te delen (binnen een bepaalde tijd) van zijn/ haar ervaringen, gevoelens, gedachten of gewaarwordingen. Alles wat gedeeld wordt, blijft binnen de cirkel en in het moment. Aandachtig luisterend aanwezig zijn: het is een hele kunst om stil en aandachtig aanwezig te zijn. Kun jij helemaal ruimte maken voor het delen van de ander terwijl je aanwezig bent bij jezelf en waarneemt wat het met jou doet of bij jou aanraakt? Iedereen krijgt gelijke sharing tijd: iedereen krijgt even veel tijd om te sharen. Ook als iemand tijd neemt om stil te zijn, blijft het zijn/haar tijd en vragen we je om er met aandacht voor degene te zijn. Wil je meer weten over een rol als hoedster/hoeder? Scroll dan naar beneden op deze pagina, naar het onderdeel "voor hoeders".
 • Is er EHBO aanwezig?
  Ja, er is ten alle tijden EHBO aanwezig. Er wordt op het terrein aangegeven waar de EHBO plek is.
 • Ik wil materiaal doneren, kan dat?
  Wij zijn erg blij met alle donaties die we kunnen krijgen! Waaronder ook materiele donaties die we op het festival kunnen gebruiken. Denk aan aankleding/versiering, bio thee, kleden, kaarsen, toiletpapier, etc. Of heb je bijvoorbeeld een zitzak te leen? Super welkom! Stuur hiervoor een mailtje naar info@hierosgamos.nl, om iets af te spreken en om te kijken of we het kunnen gebruiken.
 • Wat neem ik mee?
  - Drinkfles, die je kan (her)vullen - Bord, soepbeker, mok en bestek - Afwasgerief (sponsje, theedoek) - Een klein (rug)zakje waarmee je op het terrein kunt rondlopen - Een kleed of schapenvacht om op te zitten, i.v.m. vochtig gras en de kou die optrekt. - Zaklamp - Rolletje WC-papier voor het toiletgebouw op het kampeerveld. Op het festivalterrein wordt voor WC-papier gezorgd - Schrijfgerei - Kleding: waarin je makkelijk kunt bewegen en houd rekening met weerschommelingen en koudere nachttemperaturen - Feestelijke kleding voor de ceremonies als de zonnewende- en samenkomst ceremonie. En verder alles uit je garderobe waar je graag mee tevoorschijn komt - Schoeisel waarmee je goed kunt bewegen op het veld - Laarzen of crocs. Het is erg vochtig in de ochtenden en avonden. - Regenkleding en zonbescherming (hoedje, kleine parasol) - Toiletspullen en handdoeken (denk ook aan zonnebrandcrème, een tekentang en anti muggen/teken spul) - Tent, veld- of luchtbed + eventueel een isolatiemat om eronder te leggen, het kan ’s nachts koud worden - Kussen, slaapzak + extra deken - Yogamatje - Zit/meditatiekussen, evt. een handig stoeltje Optioneel: - Muziekinstrumenten - Krachtvoorwerp voor de Sacred Space - En verder alles wat voor jou bijdraagt aan een heel aangenaam, verbindend en krachtig Hieros Gamos festival!
 • Annuleringsvoorwaarden
  Mocht je ziek zijn of door andere logische omstandigheden niet kunnen komen, dan krijg je je geld - €50 aan administratiekosten terug. Mocht jij je na aankoop van een ticket toch bedenken om mee te doen (omdat je geen zin hebt of iets anders wil doen), dan is er geen terugbetaling. Je kan je ticket zelf doorverkopen (ook als je bijv. wegens ziekte niet in staat bent om te komen). Laat ons de naamswijziging weten via info@hierosgamos.nl. We hebben het e-mailadres en volledige naam nodig van de andere persoon aan wie je het ticket doorverkoopt. Deze persoon dient in cc van je mail te staan, zodat we weten dat jullie beiden akkoord zijn. Tips om andere personen te vinden om je ticket aan door te verkopen zijn websites als Ticketswap of via de 'Hieros Gamos' pagina op Facebook. LET OP: Als je een ticket via Facebook overneemt, zorg er dan voor dat je éérst contact hebt gehad met info@hierosgamos.nl. Zo weet je zeker dat er heldere communicatie is en het om een geldig entreebewijs gaat. Wanneer wij wegens omstandigheden het festival dienen te annuleren, zijn er twee mogelijkheden: Je gebruikt je ticket zonder bijkomende kosten voor het eerstvolgende festival. Wij storten het bedrag - € 50 aan administratiekosten terug.
 • Kan ik ook één dag komen?
  Nee, dat is niet mogelijk. Er zijn alleen tickets voor alle dagen.
 • Wat is een duo ticket?
  Een duo ticket kun je boeken als je met z’n tweeën komt. Dat kan een partner/geliefde, vriend, vriendin, zoon, dochter, etc. zijn. We bieden dit ticket aan om deelname laagdrempeliger te maken. Als je een duo ticket boekt op Hipsy, vul dan alle gegevens in voor beide personen. Voor de organisatie is het belangrijk om te weten wíe er komt, maar ook om de man/vrouw verdeling inzichtelijk te houden. Let op: Dit ticket is exclusief de maaltijden. Vergeet dus niet voor beide personen een eetpakket-ticket te boeken op Hipsy.
 • Wat is een donatie ticket?
  Iedereen (deelnemer of niet) kan een vrije donatie doen in de ticketshop. Met deze donatie ondersteun je het festival om de steeds hogere kosten te dragen. Zo kunnen we onder andere de (ticket)prijzen toegankelijk houden. Donaties kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor mensen die financieel minder te besteden hebben, maar wel bij het festival willen zijn. Zo helpen we elkaar. We leven in een tijd waarin we mogen gaan staan voor overvloed. Daarmee bedoelen we dat er balans ontstaat in geven en ontvangen, in jezelf maar ook in het systeem. Met Hieros Gamos willen we ook bijdragen aan deze beweging. Zo is er voor iedereen een gelijkwaardige plek en dat hangt dan niet af van de financiën. Er wordt op dat vlak ook voor elkaar gezorgd, van hart tot hart. Dus als je de mogelijkheid hebt en een donatie wil doen dan wordt dat erg gewaardeerd. Je kunt zelf het bedrag kiezen dat je doneert.
 • Wat als ik het financieel moeilijk heb?
  Er zijn verschillende mogelijkheden om toch deel te nemen aan het festival. Als je er op tijd bent, kun je gebruikmaken van de early bird korting of kom met iemand samen en kies voor een duo ticket. Daarnaast is er een mogelijkheid om als vrijwilliger, hoeder of workshopgever aanwezig te zijn. Hiervoor zijn andere (voordelige) tickets beschikbaar. Scroll naar beneden voor meer informatie over deze rollen. We vragen je om goed in te voelen of een ondersteunende rol op het festival echt bij je past en dat je het niet alleen doet voor het geld. Vrijwilligers, hoeders en workshopgevers zijn essentieel voor het festival en we zoeken daarom mensen die echt gemotiveerd zijn voor de desbetreffende rol. Mocht het bedrag te hoog voor je zijn, kun je contact opnemen met ralph@hierosgamos.nl en dan kijken we samen wat er mogelijk is. Voor ons is het belangrijk dat je eerst kijkt wat je zelf kan doen, voordat je een bericht stuurt. Er zullen maximaal 15 tickets zijn waarop korting wordt gegeven. Als je er echt bij wil zijn, dan vinden we een weg.
 • Mag ik een caravan, camperbusje, luifel of partytent meenemen?
  Tijdens het festival hebben we veel kampeerplekken nodig, omdat we voor twee nachten gescheiden slapen. Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft, is het aan te raden met een tentje te komen. Wil je toch met je caravan of camperbusje komen, vragen wij hiervoor een toeslag van €30,-. Er zijn camperplekken beschikbaar zolang de toeslag bij te boeken is in de ticketshop. Als je met een camper(busje) komt, is het belangrijk dat je voor 10.00 uur aanwezig bent, om je een plekje te kunnen geven. Onze voorkeur gaat uit naar camperbusjes en kortere campers. Is de camper langer dan 6 meter? Laat ons dat dan vooraf even weten. Een partytent of luifel is wegens de beperkte ruimte niet mogelijk.
 • Is er accommodatie beschikbaar om in te overnachten?
  Zowel op het mannen als op het vrouwen kampeerveld is er de mogelijkheid om gezamenlijk te slapen in een grote tent. Dit kun je apart reserveren in onze ticketshop. In deze tenten is plek voor ongeveer 12 personen. Neem daarvoor een matras of luchtbed mee en een grondzeil voor onder je eigen matras. Deze plek is voor jou gereserveerd gedurende het hele festival. Verder zijn er geen huisjes, blokhutten of tenten beschikbaar die je kunt huren. Je dient zelf een kampeermiddel (het liefst een tent) mee te nemen.
 • Is er elektriciteit beschikbaar?
  Bij het toiletgebouw zijn stopcontacten aanwezig. Wil je elektriciteit bij je tent of camperbusje? Dat kan! Dit is echter beperkt mogelijk en alléén beschikbaar zo lang het te boeken is in de ticketshop. Neem je eigen CCE (blauwe aansluiting) kabel mee van minimaal 20m. Let op: neem geen waterkokers of andere apparatuur mee die veel stroom vragen.
 • Ik kom samen met mijn partner, hoeveel tenten nemen we mee?
  Als je met z'n tweeën komt, dan adviseren we je om één grote tent en één kleine tent mee te nemen. De eerste twee nachten slapen we gescheiden. Wil je hierna weer samen slapen met je partner, dan kun je de grote tent gebruiken. Heb je geen twee tenten tot je beschikking? Zie antwoord "Is er accommodatie beschikbaar om in te overnachten?".
 • Kun je me iets vertellen over het eten en drinken?
  Op Hipsy boek je jouw maaltijd ticket voor €175,- Er wordt drie keer per dag met liefde gekookt door Remko en zijn team. De catering bestaat uit ter plekke vers bereide, vegetarische en (grotendeels) biologische maaltijden, welke buffet-stijl worden geserveerd. Het betreft 13 maaltijden, startend met lunch op woensdag t/m de lunch op zondag. Er is voldoende water en thee beschikbaar tijdens het festival, waar je altijd je eigen drinkfles kunt bijvullen
 • Ik volg een speciaal dieet. Kan hier rekening mee worden gehouden?
  Ja, het cateringteam kan rekening houden met diëten. Geef dit minimaal twee weken vóór het festival door aan de catering. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze kok Remko via remkovandijk75@gmail.com.
HULP OPBOUWEN & AFBOUWEN

We zoeken 5 deelnemers die komen helpen met opbouwen en afbouwen van het festival. Het is belangrijk dat je fysiek sterk en fit bent, omdat het grotendeels gaat over het opbouwen en afbreken van de tenten.

Heb je hierin al ervaring en zin om een handje te helpen? Dan zoeken we jou!

We starten op maandag 17 juni om 10u en eindigen maandag 24 juni rond 13u. We kunnen je hulp gebruiken op maandag 17, dinsdag 18 en maandag 24 juni. De rest van de dagen kun je lekker rondfladderen op het festival als “normale” deelnemer. Er zijn hiervoor speciale korting tickets beschikbaar, met een prijs van €300,-.

Dit ticket is inclusief overnachtingen in eigen tent en deelname aan het festival en exclusief maaltijden. Het maaltijd ticket kun je apart boeken in de ticketshop. Tijdens de dagen dat je helpt, vragen we iedereen om een vegetarische potluck maaltijd mee te nemen en iets voor ontbijt.

Heb je interesse in deze ondersteunende rol? Stuur dan even een mailtje met motivatie naar info@hierosgamos.nl. Via ons ontvang je de link naar je ticket.

5.jpg
Voor vrijwilligers
VOOR VRIJWILIGERS

Op het festival zijn veel dingen te doen: Van ontvangst van de deelnemers tot het zetten van thee voor de aanwezigen. Van ad-hoc situaties oplossen tot ’s avonds de kaarsjes aansteken. Van het terrein mooi maken tot de WC’s schoonmaken. En net even die extra stap zetten als een deelnemer je nodig heeft of iemand je aanschiet als de muziekinstallatie het niet doet. 

We zoeken ongeveer 20 toegewijde, enthousiaste, doortastende en zelfstandige vrijwilligers, waarvan 10 mannen en 10 vrouwen.

WAT HOUDT HET IN OM VRIJWILLIGER TE ZIJN?

 • Je bent enthousiast, kan zelfstandig en in teamverband werken, je bent assertief en bent bereid om een stapje extra te doen als het nodig is. 

 • Je bent je ervan bewust dat vrijwilligersstaken vóór deelname aan het programma gaan. Je bent 4/5 uur per dag actief met vrijwilligerstaken.

 • Je bent beschikbaar van maandag 17 juni om 10u t/m maandag 24 juni tot ca 13u. voor de afbouw. Eerder weggaan is geen optie omdat ook de afbouw écht bij het festival hoort en er anders nog maar een paar helpende handen zijn voor alle laatste klusjes.

HIEROS GAMOS MEDEWERKERS DAG

Op 2 juni komen we met het hele team samen om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van Hieros Gamos samen neer te zetten. Houd deze dag vast vrij in je agenda, want het is onze wens dat je hierbij aanwezig bent. Meer info volgt.

WAT BIEDEN WE JOU ALS VRIJWILLIGER?

 • Samenwerking met een fantastisch vrijwilligersteam en de ervaring om deel uit te maken van iets groots en waardevols.

 • Een planning met ruimte voor deelname aan een groot deel van het programma. Je stemt dit af met de vrijwilligerscoördinator. Met een goede en heldere afstemming is er veel mogelijk. 

 • 8 onvergetelijke dagen inclusief maaltijden en overnachtingen in eigen tent.

 • En je ontvangt een korting waardoor je ticketprijs op 250,- euro uitkomt.

 

WIL JE MEEWERKEN ALS VRIJWILLIGER?

Stuur dan een mailtje naar: vrijwilligers@hierosgamos.nl met je naam en telefoonnummer, vermeld waarom je graag aan het Hieros Gamos Festival bij wilt dragen en bevestig dat je beschikbaar bent van maandag 17 juni 10u t/m maandag 24 juni ca 15u. Heb jij een specifieke kwaliteit, zoals kennis van muziekinstallaties of affiniteit met schoonmaken? Dan horen we dit graag van je.

 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Via ons ontvang je dan een link naar je ticket. 

 

We kijken uit naar je mail! 
 

Workshopgevers
BIJDRAGE AAN PROGRAMMA

We zijn altijd op zoek naar gepassioneerde mensen die graag actief willen bijdragen aan het festival in de vorm van een workshop of andere activiteit. Wil jij bijdragen aan het programma van Hieros Gamos 2024? Lees dan verder!

 

Is je workshop of activiteit die je wilt aanbieden voor het mannenveld, het vrouwenveld of voor het gezamenlijke veld? Je kunt als vrouw een bijdrage doen aan het vrouwenveld, als man op het mannenveld en/of je doet een bijdrage aan het gezamenlijk veld (vanaf zaterdagochtend). Voor het gezamenlijk veld gaat onze voorkeur uit naar een man en vrouw samen, maar alleen kan ook.

WAT HOUDT HET IN?

 • Dat je aanwezig bent en op je eigen mooie wijze bijdraagt aan het festival waarin deelnemers zich bevinden en bewegen. Dat je je bewust bent van jouw invloed op de algehele sfeer van de groep en we willen je vragen om hierin helder en bewust te communiceren, zodat we samen zorgdragen voor een veilige bedding en fijne sfeer op het festival. 

 • Je arriveert op dinsdag 18 juni tussen 15 en 16u en blijft tot het einde van het festival op zondag 23 juni ca 17u, zodat we samen beginnen en eindigen.

 • Dat je met hart en ziel je ervaring, kennis en wijsheid deelt d.m.v. een workshop of een andere activiteit die past binnen het festival en dat je daarbij je eigen processen bewaakt en uitreikt als het nodig is.

 • Dat je aanwezig bent op de afgesproken momenten dat we samenkomen met de coördinatoren en medewerkers. 

 • Help actief mee om het festival te promoten. Dit doe je bijvoorbeeld door je netwerk aan te spreken, social media posts te maken over jouw bijdrage aan het festival of de posts van de HG organisatie te delen.  

 • Jouw workshop of activiteit duurt maximaal 2 uur.

 • Wij verzorgen de ruimte waar de activiteit plaatsvindt. Jij zorgt voor de spullen die je nodig hebt voor jouw activiteit, zoals een speaker voor muziek. 

 • Dinsdagavond creëren we via potluck een tafel van overvloed. Neem hiervoor iets vegetarisch te eten mee voor ongeveer 4 personen.

 • Vind voor jezelf een juiste balans in geven en ontvangen. Naast jouw bijdrage aan het programma ben je uiteraard ook deelnemer van het festival. Geniet en ontvang wat HG jou te bieden heeft!

HIEROS GAMOS MEDEWERKERS DAG

Op zondag 2 juni komen we met het hele team samen om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van Hieros Gamos samen neer te zetten. Houd deze dag vast vrij in je agenda, want het is onze wens dat je hierbij aanwezig bent. Meer info volgt.

 

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Persoonlijke groei door de mogelijkheid om samen met een groep prachtige mensen een bijdrage te leveren aan dit unieke festival, waarin verbinding, persoonlijke ontwikkeling en samenzijn centraal staan.

 • Naast jouw bijdrage, kun je het festival ook als deelnemer ervaren. Je krijgt korting op het toegangstarief van het festival omdat je actief bijdraagt in het programma. Jouw toegangsprijs bedraagt €230,- inclusief overnachtingen in eigen tent en deelname aan het festival. Het maaltijd ticket boek je apart in de ticketshop.

 • Reclame voor je eigen bedrijf: 

  • door jouw bijdrage aan het festival;

  • in de vorm van een vermelding op de website van HG, met een link naar je eigen website;

  • door je flyers op het festival neer te leggen.

WIL JE BIJDRAGEN AAN HET PROGRAMMA?

Stuur een mail naar programma@hierosgamos.nl. Je ontvangt van ons een vragenlijst, zodat we kunnen kijken of jouw aanbod een match is met Hieros Gamos 2024. Je ontvangt van ons daarna een mail met de link naar jouw ticket.

 

We bekijken met het kernteam alle inzendingen en zullen dan een selectie maken. We kijken naar iedere individuele aanvraag, maar ook naar het totale aanbod. Waarin we o.a. rekening houden met variatie, kwaliteit en het aantal deelnemers versus aantal workshops of activiteiten. 

We zien jouw aanvraag graag tegemoet! 

10.jpg
Voor hoeders

VOOR HOEDERS

SHARING CIRKELS

Om tijdens het festival een veilige bedding te kunnen bieden zullen we gedurende het hele festival dagelijks samenkomen in sharing cirkels, die aan het begin van het festival worden gevormd. Deze sharing cirkel is een vast groepje van maximaal 9 mannen en/of vrouwen, waarin iedereen ruimte krijgt voor het delen van ervaringen en processen en waarin je je omringd en gedragen kunt voelen te midden van jouw proces. Ook is dit een plek om te oefenen om kwetsbaar uit te reiken en je werkelijk te laten zien aan anderen. 

ledere cirkel wordt geleid door een vaste hoeder of hoedster. Zij zorgen voor de bedding en veiligheid. Ook geven zij helderheid over de opzet en de beschikbare tijd. We nodigen je uit om in deze sharing datgene naar buiten te brengen wat werkelijk in jou leeft op dat moment.

 

SHARING AANDACHTSPUNTEN

 • Doel van de sharing: Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om de essentie te delen (binnen een bepaalde tijd) van zijn/ haar ervaringen, gevoelens, gedachten of gewaarwordingen.

 • Alles wat gedeeld wordt, blijft binnen de cirkel en in het moment. 

 • Aandachtig luisterend aanwezig zijn: het is een hele kunst om stil en aandachtig aanwezig te zijn. Kun jij helemaal ruimte maken voor het delen van de ander terwijl je aanwezig bent bij jezelf en waarneemt wat het met jou doet of bij jou aanraakt?

 • Iedereen krijgt gelijke sharing tijd: iedereen krijgt even veel tijd om te sharen. Ook als iemand tijd neemt om stil te zijn, blijft het zijn/haar tijd en vragen we je om er met aandacht voor degene te zijn.

WAT HOUDT HET IN OM HOEDER TE ZIJN?

 • Als hoeder begeleid je tijdens een (dagelijkse) sharing een groepje van ongeveer 9 deelnemers. Je creëert een veilige bedding voor de sharing en zorgt ervoor dat een ieder gelijke spreektijd krijgt. Je bent aanspreekpunt als er vragen zijn of iemand uit jouw groep ergens mee zit. Indien nodig kun je ze doorverwijzen naar de geestelijk raadsvrouw/man. 

 • Als hoeder nodig je mensen uit om zich te laten horen i.v.m. innerlijke processen die aangewakkerd kunnen worden. 

 • Als hoeder draag je zorg voor het veld en dat mensen zich veilig/welkom voelen om zich uit te spreken. 

 • Praktisch gezien zorg je dat iedereen uit jouw groep weet waar en hoe laat jullie samenkomen en let je erop dat de sharing tijdig start en eindigt.

 • Als je zelf vragen hebt of steun nodig hebt kun je terecht bij andere hoeders of de coördinatoren van de hoeders, met wie je dagelijks samenkomt.

 • Het festival begint voor alle hoeders en workshopgevers op dinsdag 18 juni om 15u. Zodat we samen een krachtige bedding neer kunnen zetten waarin we deelnemers ontvangen.

 • Dinsdagavond creëren we via potluck een tafel van overvloed. Neem hiervoor iets vegetarisch te eten mee voor ongeveer 4 personen en iets voor het ontbijt van woensdag.

HIEROS GAMOS MEDEWERKERS DAG

Op zondag 2 juni komen we met het hele team samen om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van Hieros Gamos samen neer te zetten. Houd deze dag vast vrij in je agenda, want het is onze wens dat je hierbij aanwezig bent. Meer info volgt.

WAT BIEDEN WE JOU?

 • De mogelijkheid om samen met prachtige mensen een bijdrage te leveren aan dit mooie festival, waarin verbinding, persoonlijke ontwikkeling en samenzijn centraal staat. Jij kan jezelf laten zien als verbinder en kan zelf ook deelnemen aan het festival programma.

 • Je krijgt korting op het toegangstarief van het festival omdat je actief bijdraagt in het programma. Jouw toegangsprijs bedraagt €230,- en dit is inclusief overnachtingen in eigen tent en deelname aan het festival. Het maaltijd ticket boek je apart in onze ticketshop.

 • Je kan jezelf ontwikkelen in het begeleiden en spaceholden van een groep mensen die processen doormaken en dit verder integreren in je dagelijkse leven. 

HOE KAN IK ME OPGEVEN?

We zijn op zoek naar ongeveer 20 mensen, waarvan 10 vrouwen en 10 mannen, die graag actief willen bijdragen als hoeder op het festival. Stuur een mail naar hoeders@hierosgamos.nl om te laten weten dat je hoeder van een sharingcirkel wil zijn.

Laat hierbij weten:

 • Wat raakt of inspireert het Hieros Gamos festival in jou?

 • Wat maakt dat je (opnieuw) hoeder wil zijn op het festival?

 • Welke ervaring heb je met het Hieros Gamos festival?

 • Vertel kort iets over jezelf, met name over je kwaliteiten. 

We laten je zo snel mogelijk en uiterlijk begin april iets weten. Je ontvangt dan ook de betaallink voor jouw ticket. 

 

We zien jouw aanvraag graag tegemoet! 

bottom of page