top of page

TEAM

1.jpg

Team Hieros Gamos 2024

Dit festival wordt door vele mensen gedragen. Het is een samenwerking tussen het kernteam en alle andere mooie mensen die allemaal hun unieke aandeel hebben binnen het festival.

Denk aan onze vrijwilligers, de hoeders van sharingcirkels en de sacred space, de workshopgevers, het kookteam en natuurlijk alle deelnemers.


Het kernteam vormt in de voorbereiding de basis van het festival en het energetische veld. Binnen dat veld zullen velen hun plek innemen. Voor ons is het belangrijk dat je in een veilige en ontspannen bedding aanwezig kan zijn, waardoor je veel van jezelf mag gaan ontdekken tijdens het festival.

 
Het is de taak van het kernteam om alles samen te brengen. Om het Hieros Gamos uit te dragen en te belichamen met alles wat dat met zich meebrengt. Je bent van harte welkom om samen met ons een prachtig festival te ervaren en het leven te vieren.

Kernteam

Ralph Nelissen.jpg

Ralph Nelissen

Ik was betrokken bij het eerste Hieros Gamos festival en het concept (Het innerlijke huwelijk) heeft me vanaf toen niet meer losgelaten.

Na 10 festivals kreeg ik de kans om het stokje als organisator en visiedrager over te nemen en ik heb ja gezegd. Ja tegen het festival, Ja tegen mezelf en Ja tegen het leiderschap en ondernemerschap om het samen met mooie mensen mogelijk te maken.

Het is een prachtig festival (gathering) waarin mannen en vrouwen samenkomen om het leven te vieren. Het leven dat we volmondig mogen aannemen zodat de man en de vrouw in onszelf volledig tot leven kan komen.

Ik zie het als mijn missie om het Hieros Gamos in mezelf te belichamen en dat wat in mijn hart leeft uit te dragen. Ik zie je graag op het festival en wens je daar een mooie en leerzame ontdekkingstijd toe. 

Meer info over mijn activiteiten: www.padvandeman.com

Marlou Donné

Dit jaar voor het eerst bij Hieros Gamos betrokken. Ik stapte binnen, maakte contact met het team, het veld en de energie van Hieros Gamos en gelijk voelde ik de uitnodiging. Hier mag ik zijn.

Ik kan er helemaal induiken en uitgebreid delen wat het allemaal met me doet, maar het komt erop neer dat het klopt voor me. Hoe precies weet ik niet, maar ik voel het. Ik voel dat ik hier wil leren, wil groeien en spelen.
Ik voel ook dat ik iets te bieden heb en dat ik ontzettend zin heb om hier helemaal in te duiken.


Lets get messy. Want als een ding duidelijk is, is dat Hieros Gamos je niet in de koude kleren gaat zitten. En dat past bij me. Als ik voel dat er iets te leren is, te ontdekken en te groeien valt, dan ben ik van de partij. Ik geniet nu al van de voorbereiding en kijk ontzettend uit naar het festival!
Marlou.jpg
Sasha.jpg

Sascha van Ras

Ik kwam voor het eerst op Hieros Gamos toen mijn eigen huwelijk net was gestrand. Ontdekte op dit festival hoezeer het innerlijke heilige huwelijk mij aansprak. De eerste belofte. Trouw zijn aan mezelf en wat dat betekende.

Een reis van aankomen in mijn hart en bekken. Ruimte maken om te voelen hoe oude spanningen tot ontspanning kon komen. Dat ik me nu tevreden en thuis kan voelen in mijn lijf. Met mijn huidige partner ben ik nu in dans om het uiterlijke huwelijk te leven.

 
Hierbij is Hieros Gamos een bijzonder veld om samen op onderzoek te gaan. Ik kijk uit naar alle mooie zielen die zich gaan verzamelen om samen een prachtig festival te ervaren.

Meer info over mijn activiteiten: www.saschavanras.nl

Elly de Bruin

Na jaren van loslaten. Loslaten van mijn huwelijk, loslaten van mijn met bloed, zweet en passie opgebouwde Theaterzaal en Kunst & Cultuurcentrum. Is er ruimte en tijd voor wat nieuws. Na vele grootschalige locatietheatervoorstellingen te hebben geregisseerd en georganiseerd, een aantal festivals te hebben opgezet en vanuit mijn mannelijke kracht altijd alles alleen te hebben gedaan is het tijd om samen te werken. Mijn vrouwelijke kracht mag hierbij in balans komen met mijn mannelijke.

Dat past precies in mijn persoonlijke ontwikkeling waarin verbinding, met mezelf en de ander, voorop staat. De vraag of ik samen met mijn huidige partner in het kernteam van Hieros Gamos zou willen deelnemen is treffend hoe passend ze is. Ook voelde het na samenkomst met het team gelijk helemaal kloppend. Het mannelijke en vrouwelijk is in dit team prachtig in balans, we vullen elkaar mooi aan en er was gelijk sprake van een vredige transparantie. Het voelt als een waar cadeau, om een bijdrage te mogen leveren aan een veld waarin zoveel bezoekers op ontdekkingsreis gaan in zichzelf en de ander. Net zo goed als ikzelf. 
Corine.jpg
Rene-2022-1.jpeg

René Onstenk

9 jaar geleden kwam ik naar het Hieros Gamos veld op uitnodiging om aan het kernteam deel te nemen. Het Hieros Gamos nam mij mee in de voorbereiding, gelijk voelde ik de diepte, echtheid en schoonheid van dit festival. Ik was blij met de zin “waarachtig leren liefhebben” na mijn eerste festival kreeg het woord “leren” meer waarde.

De rol van Geestelijk raadsheer in het team en op het veld heeft mij vele nieuwe bijzondere belevingen en ontmoetingen geschonken. Zeer dankbaar ben ik hiervoor om deze rol in het veld te mogen vervullen en weer vrij te geven. Het Leren is ook een uitdaging,  loslaten van het oude en ontvangen van wat zich aandient. Ook om waarachtig te zijn, de ander en jezelf lief te hebben. De alchemie van het Hieros Gamos heeft ook thuis een bedding gekregen om dit samen met mijn levenspartner Annemieke te vieren.

Ik heb een praktijk in Arnhem voor soulreading en klank-en lichthealing met onder anderen de PandoraStar. Ook geef ik op uitnodiging klank-en lichthealing concerten voor groepen. Ik maak daarbij gebruik van een PandoraStar en helende klanken.

Meer info over mijn activiteiten: www.reneonstenk.nl

Corine Lavrijssen

Hieros Gamos is voor mij een festival dat meteen diep raakte vanaf mijn eerste deelname. Een prachtige diepgaande groei- en inspiratiereis; elke keer weer. Mijn betrokkenheid groeide en ook mijn innerlijke ontwikkeling kreeg elke keer weer een boost als ik me 5 dagen liet onderdompelen in dit krachtenveld. Afgelopen jaar is waarachtig leren liefhebben een groot levensthema geweest in mijn dagelijkse leven en werk. En dat resoneert binnen Hieros Gamos heel sterk.
 
De vraag van Ralph of ik zorg wilde dragen voor de energetische bedding van het vrouwenveld gaf al snel een innerlijke ja en een weet dat ik dit graag met een team van vrouwen wil gaan realiseren. Samen is heel belangrijk voor mij en ik ben blij dat we dit met een kernteam met veel potentieel neerzetten. Vanuit welke geaardheid je ook komt; Het wordt een samenzijn in liefde en respect voor ieders zijn als mens  Mijn uitdaging is het open blijven in dit krachtenveld, blijven voelen wat klopt voor het grote veld en wat klopt in mij, zodat het Hieros Gamos hart kan blijven stromen.
Ik heb er heel veel zin in.

Meer info over mijn activiteiten: www.hetpotentieel.nl
MG_1951-2-edited-scaled.jpg

Catering

Kookteam HG 2024.png

Remko, Debby, Luna & Jérôme

Balans in jezelf door balans in de voeding
 
Hieros Gamos gaat over het ontdekken van jouw behoeften vanuit de mannelijke en de vrouwelijke kwaliteiten en de balans tussen deze polariteiten: jouw balans. Ons eten, biologisch, eerlijk en heerlijk mag hieraan bijdragen. Met onze voeding zoeken wij ook naar een balans tussen kleuren, geuren en de verschillende smaken zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang. We laten ons inspireren door de verschillende elementen (aarde, water, vuur, lucht en ruimte). Als er teveel van het een is, voegen het tegenovergestelde toe. Dus als er bijvoorbeeld teveel vuur is, gebruiken we verkoelend eten. Laat de voeding je ondersteunen om genoeg energie te hebben deze “deep dive” naar balans te maken. Voel wat jij nodig hebt en laat je verrassen door wat goede voeding jou kan brengen. 
Wij staan met een prachtig catering team voor jullie klaar van zowel mannelijke als vrouwelijke koks: Remko, Jerome, Luna en Debby. Invoelend in het veld en wat er nodig is, bereiden we vegetarische gerechten. Groenten krijgen hierbij een ereplek uiteraard aangevuld door verschillende soorten granen als rijst, quinoa of gierst en een eiwitbron als linzen, bonen, eieren of tempeh/tofu. We houden van Indiase gerechten maar ook wereldgerechten komen voorbij. Verder proberen we zo min mogelijk eten te verspillen door alles te gebruiken en proberen we aandacht te vragen om mindful te eten. 
Wij staan voor jullie klaar en hebben er vreselijk veel zin in!

Wil je meer weten over het eten? Zie onderdeel 'catering' bij 'veelgestelde vragen'.

Coördinator Op- en Afbouw

Peter Tempelaar

Vanaf 2018 ben ik bij Hieors Gamos betrokken. Eerst in de rol van deelnemer, vrijwilliger en de afgelopen twee bijeenkomsten als hoeder, beweeg ik me dit jaar naar de rol van begeleider van het bouwteam tenten. En om dan tijdens Hieros Gamos vooral aanwezig te Zijn, vanuit de intentie om waarachtig lief te hebben. Dit loopt sowieso als een rode draad door mijn leven.

Het INNERLIJKE HEILIGE HUWELIJK:
Mijn hartsverlangen om vanuit deze innerlijk verbonden laag, helemaal mijzelf te Zijn - in aanwezigheid. Wetende dat we alleen vanuit dit vertrekpunt waarachtig kunnen leren liefhebben. Als in een organisch groeiproces leer ik te vertragen en eerlijk te zijn over waar ik sta. Mij te uiten en mij er ook naar te gedragen. Ik merk dat ik steeds gelukkiger word mij vanuit deze innerlijke laag te bewegen. Tegelijkertijd brengt het mij nader tot de vrouwelijke polariteit buiten mijzelf. Ofwel

Het UITERLIJKE HEILIGE HUWELIJK:
Door een engel op mijn pad heb ik ook de liefde vanuit de uiterlijke laag mogen toelaten. Door deze waarachtige vrijheid in verbinding is er bewustwording ontstaan op de schaduwzijden, al die voorwaardelijke patronen die ik vanuit overleving me zelf heb eigen gemaakt. Deze dienen mij nu niet meer. Wetende dat de vereniging pas ten volle plaats kan vinden als in beide geliefden het innerlijke heilig huwelijk heeft plaatsgevonden. Een balans te kunnen ervaren in deze levensdans door het aan- en afstoten van deze polariteiten.

Het KOSMISCHE HEILIGE HUWELIJK: 

Met de bereidheid en uitdaging dat we met dit samenspel de krachten van het mannelijk en vrouwelijk scheppingsprincipe beleven in het Hieros Gamos ritueel. Want zonder deze dans zou niets kunnen bestaan en kan niets in wording komen. Een samenleving (community) waarbinnen deze vaardigheden verankerd blijven is voor velen een grote wens. Zoals wonen, voedsel verbouwen en het zorgen voor elkaar. Waarmee het verhaal zelf blijft evolueren, en collectief kunnen we de evolutie van het menselijk verhaal blijven dienen.

Hieros Gamos biedt een veilige bedding om onszelf waarachtig in dit veld, in de aantrekking van deze mannelijke en vrouwelijke polariteiten, verder te mogen openen en verbinden. Elkaar te spiegelen (mirroring) en ondersteunen via deze waarachtige ontmoetingen. 
Experiencing the divine masculine. To explore the depths of our souls. To confront our deepest fear and to embrace our highest potential. It’s got to happen inside first.

Meer informatie over mij, waar ik nu sta, en over de zelf-bouw-instructie van de (off the grid) Tiny Houses woning die ik zelf heb ontworpen en gemaakt, kun je vinden op: www.taoentrepreneur.nl

Coördinatoren Vrijwilligers 

Elly de Bruin

Naast mijn rol in het kernteam ga ik op het vrouwenveld de vrijwilligers coördineren, een heerlijke combinatie van vrouwelijke bedding geven en mannelijk 'hands on'.
Heerlijk.
Zonder vrijwilligers geen festival. 
Ik kijk er dan ook echt naar uit om samen met een team van zelfstandige enthousiastelingen het festival mogelijk en extra mooi te maken! 

Coördinatoren Workshopgevers

Marlou Donné

Dit jaar voor het eerst betrokken bij Hieros Gamos en het is gelijk een deep dive. Vanaf het eerste moment dat ik kennis maakte met het team en de energie van het veld voelde ik zo’n pull. Het was zo duidelijk dat ik hier iets te doen en te leren heb. 
Naast mijn rol als kernteam lid, ben ik de website gaan vernieuwen en heb het contact via de mails op me genomen. Hierdoor heb ik zo´n fijne start gehad. Ik leer, mag het oude met het nieuwe verbinden en kan mezelf verbinden met de mooie mensen die ik ontmoet. Er is een verdieping gaande wat verbinding betreft, zowel in mezelf als met de mensen om me heen.

Zo ben ik door loop van omstandigheden nu ook bij de rol als Coördinator workshops van het vrouwenveld terecht gekomen. Ik voel me op mijn plek en ik geniet met volle teugen. 
Ik ervaar groei en laat mezelf steeds meer zien.
Iets wat ik super spannend vind, maar tegelijkertijd een vuur aanwakkert waar ik lang naar heb verlangd. 
 
Wat is het fijn om zulke gepassioneerde vrouwen te ontmoeten die anderen graag een waardevolle verdieping willen bieden. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen een fantastisch programma Hieros Gamos 2024 neer te zetten.
💜
Marlou.jpg
Dhyan de Bruijn.jpg

Dhyan de Bruijn

2018 was mijn eerste Hieros Gamos. Ondertussen heb ik er aan vijf actief meegedaan. Wat me telkens opnieuw raakt, is het diepe welkom van het veld. Ik kom telkens weer thuis in de ideale familie die ik vroeger niet had.
 
Ben ook steeds weer geraakt door de kwaliteit van de workshops en andere activiteiten. Zoveel mooie ingangen om steeds dieper te landen in jezelf, in je relaties en de wereld.
 
Hieros Gamos is voor mij een prachtige smeltkroes waarin je kunt helen. Aan jezelf en met anderen. Het Hieros Gamos festival brengt wat we in deze tijd zo nodig hebben. Een diep besef van ‘SAMEN’, verbonden ‘EIGENHEID’ en ‘PEZIER’.
 
Meer info over mijn activiteiten: www.dhyandebruijn.nl

Coördinatoren Hoeders

Heleen Snoek

Na een aantal jaar het heilig huwelijk in mezelf te hebben gevoed op Hieros Gamos werd het tijd om bij te gaan dragen aan dit unieke festival. Door een bijzondere samenloop werden Egbert en ik uitgenodigd in de rol van hoeders van de hoeders en kwam dit als vanzelf op ons pad. Wat een mooie synchroniciteit!

Ik hou enorm van het uitvergroten en doorleven van twee polariteiten die bij Hieros Gamos centraal staan om zo ook mijn eigen innerlijke vrouw en innerlijke man steeds gezonder te maken en beter in balans te brengen.
 
Een belangrijke sleutel voor het slagen van Hieros Gamos is het meebewegen met de processen van de deelnemers, daarmee wordt iedereen onderdeel van het tijdelijke mini universum, wat we Hieros Gamos noemen.
In de rol van hoeder van de hoeders zal ik de vrouwelijke hoedsters begeleiden in hun taak de sharing groepjes te begeleiden en te delen over wat er zoal leeft en waar het veld met elkaar heen beweegt.

Mijn partner Egbert doet dit op het mannenveld en samen brengen we het kernteam op de hoogte van de gemoederen in het veld. Ik kijk uit naar de vele ontmoetingen met zoveel verschillende mensenzielen. Ik ben dankbaar dat ik in dit nieuwe klassieke Hieros Gamos festival deze rol samen met mijn partner vorm mag geven. Ook daarin zie ik de synchroniciteit. Welke hoeders zullen er dit jaar zijn? Voel je welkom❣️
 
Meer informatie en opgeven kan via: 
hoeders@hierosgamos.nl
Heleen-HG2024.JPG
Egbert Knol.jpg

Egbert Knol

Hieros Gamos kwam door mijn huidige partner Heleen op mijn pad. Door de mooie inspirerende gesprekken over de voorgaande jaren en wat er in het veld van Hieros Gamos gebeurt, groeide de innerlijke nieuwsgierigheid naar de magische krachten van dit veld. De nieuwsgierigheid werd een sterke ja en ook een ja om een bijdrage te leveren aan het energieveld. Na warme gesprekken te hebben gevoerd over de rol als hoeder transformeerde die vervolgens kort daarop in de vraag of ik de rol als hoeder van de hoeders op me wilde nemen. Samen met Heleen ga ik invulling geven aan deze inspirerende ontdekkingsreis.

In alle beslismomenten, mooie gesprekken en innerlijke afstemming met mezelf, heb ik kunnen voelen dat het aansluit bij waar ik nu sta in het leven. Ik hou van geprikkeld worden en het kunnen leren in ontmoetingen met anderen. Het voelen en onderzoeken waar de vrouwelijke, mannelijke of gecombineerde energie naar toe wil ervaar ik als een boeiend speelveld.

 
Het hoederschap voor de mannen is als vanzelf op mijn pad gekomen; hoe kloppend wil ik het hebben. Ik kijk nu al uit naar de mooie ontmoetingen die ik wellicht met jou ga ervaren, om zo gezamenlijk een onvergetelijk leerzaam festival te beleven en te doorleven.

Als jij je ook geroepen voelt, meld je dan aan als hoeder via hoeders@hierosgamos.nl

Hoeders

Susan Laura.jpg

Susan Laura van der Laan

Mijn naam is Susan Laura van der Laan en dit jaar ben ik aanwezig als hoedster bij Hieros Gamos festival.
 
Het is de eerste keer dat ik het festival bijwoon, het bewandelen van de weg naar Hieros Gamos reis ik echter al geruime tijd zeer bewust; een verrijkend en prachtig pad <3
 
Binnen de rijke ervaring aan energie,- en traumawerk, (spirituele) festivals en het hoeden van sharing cirkels zie ik hier alles samenkomen in deze rol als hoedster gedurende dit festival.
 
Voor mij voelt het als een enorm geschenk om mensen te zien en voelen zakken, verbinden, openen, loskomen, verzachten, vallen in een bedding van gedragenheid en onvoorwaardelijk welkom met alles wat je bent en alles wat er in je op staat en aangeraakt wordt.
 
Het is van fundamentele waarde om jezelf te kunnen delen en ontvangen te weten binnen je tribe, je cirkel om steeds diepere lagen in jezelf te openen terwijl je dieper thuiskomt in jezelf, je lijf en in verbinding met elkaar.
 
Een ankermoment waarin ruimte en veiligheid is om alle belevingen, van alle uitersten en in al haar vormen een schat aan gedeelde ervaring te laten zijn waar we allemaal van kunnen leren.
 
Your sharing is a gift.
 
Welkom.

Ellen Poelsma

Graag stel ik me voor. Ik ben Ellen Poelsma, 53 jaar jong.
 

Na 2 jaar als vrijwilliger op het Hieros Gamos te hebben geholpen, wordt het dit 4de jaar als hoedster.
 

Samen met een groep mensen het hoederzijn neerzetten en samen met de deelnemers dit doorvoelen, heerlijk!
 

Dat we er allemaal mogen zijn met alles wat je meebrengt.... Dat is Hieros Gamos... Waarachtig leven❤️

 

En dit jaar mag ik een labyrint neerleggen, zodat iedereen die kan lopen. Samen met een partner of alleen. 
 

Wat kom je daar tegen? In welke hoekjes voel je weerstand? Ik ga daarbij drummen, er een andere klank aan geven of de spaceholder zijn.

 

Wees welkom lieve mensen❤️

Ellen Poelsma.jpg

Alexis Masset

Dit jaar ben ik voor de zesde keer aanwezig op HG. Met opnieuw de roep om actief bij te dragen aan het festival, als onderdeel van het hoedersteam.

Ik vind het heerlijk om deelnemers te ondersteunen bij de integratie van alle ervaringen en processen tijdens HG. Ik ben een speelse en levenslustige ziel, gezegend met een integer en vurig hart. Steeds bereid om in de diepte te duiken en gespiegeld te worden.
Het veld van Liefde en Waarachtigheid, dat tijdens HG collectief wordt neergezet, ervaar ik als magisch en ontroerend.

Wat heerlijk om te verbinden met zoveel mooie mannen en vrouwen, in kwetsbaarheid, overgave en vertrouwen.

Julia van der Valk

in het dagelijks leven duurzaamheidsadviseur voor bedrijven. Dat gaat wat mij betreft ook over het in balans brengen van het mannelijke en het vrouwelijke.

 

Vanuit het sjamanisme voel ik een diepe verbondenheid met onze aarde en alles wat erop leeft. Met mijn nieuwe geliefde geniet ik volop van de magie die ontstaat als je elkaar helemaal durft binnen te laten.

 

Ik kijk er heel erg naar uit om tijdens Hieros Gamos die verbinding ook te zoeken met mijn zusters op het vrouwenveld.

Om samen diep te durven gaan, het leven te vieren en in verbondenheid met elkaar onze broeders vol vreugde tegemoet te treden.

 

Let's dance!

Julia van der Valk Hoedster HG 24.png
Bruno Mulder Hoeder HG 24.png

Bruno Mulder

In mijn dagelijkse werk organiseer ik koplopersgroepen voor de industrie omtrent duurzaamheid, zoals energie- en waterreductie.
Als persoon heb ik veel gedaan op het vlak van zelfbewustwording. Ik heb diverse keren deelgenomen aan Hieros Gamos, ook als hoeder.

Voor mij staat HG voor het samensmelten van het vrouwelijke en het mannelijke, door loslaten, bevrijden en vergeven. Om zo met passie en liefde een wereld te scheppen die onze waardigheid en grootsheid laat zien.

Aho. 

Sjoerd de Graaf

Met als sterrenbeeld leeuw, ben ik op Hieros Gamos jouw hoeder. Een leeuw beschermt liefdevol zijn tribe, geeft ruimte aan groei en ontwikkeling en zal zijn kracht inzetten waar nodig.

 

Voor wie op zoek is naar ruimte, warmte en veiligheid ben ik een rustpunt om jouw potentieel te spiegelen.

 

Ik moedig je aan om jezelf in de diepte aan te kijken en met nieuwe inspiratie jouw aardse bestaan met spiritualiteit te verrijken. De unieke expressie van jezelf te worden.

Sjoerd de Graaf HG Hoeder_edited.jpg
thumbnail_DSC02271.jpg

Bart Achterberg

Ik ben nieuw in het team van hoeders bij het Festival Hieros Gamos 2024 en ben best vereerd om hoeder te zijn, voel ik, nu ik dit schrijf. Alles lijkt ook op z’n plaats te vallen. 
 

Wat ik meeneem als hoeder is plezier en mijn liefde voor het meebouwen en ondersteunen. Iets wat ik de afgelopen jaren in diverse settings heb ontdekt.

Gewaar te zijn van wat zich ontvouwt in het moment, ontvankelijk en bedding geven aan een safe space voor de groep, beginnend vanuit mezelf.

Op dit moment volg ik gestaag een verdieping via TAO, de mysteryschool van Reinoud Eleveld. Het is geweldig om steeds meer elementen hieruit te integreren in mijn dagelijkse praktijk, zoals Chi Kung en veiliger man/vrouw zijn.  
 
Sinds 2009 werk ik, met super veel plezier samen met m’n cliënten; individuen, stellen & groepen, omtrent life events binnen werk, familie en relaties. Ik ondersteun mijn cliënten specifiek bij zelfinzicht rond conflicten/dilemma’s over
geld, spirit en levensdoelen, en werk vanuit mijn studio Empathy Spaces te Amsterdam. Het zijn persoonlijke trajecten, waar er vaak veel op tafel mag komen, en dus komt. Angst, rouw, pijn, boosheid, schaamte, vreugde, alles is welkom. Ik zorg o.a. voor tools om weer te gaan voelen, verken en open een creatief nieuw kader voor m’n cliënten, zodat ze krachtiger hun energie richten, bewuste eigen keuzes maken, én ook geld meer in dienst gaat staan voor hun dromen en verlangens. Dus hart hoofd, lijf en spirit samen te brengen, of daar licht op te schijnen.

Ik neem mij levenservaring en speelsheid mee in het festival en
voel me als een vis in het water in de rol als hoeder.

Wie weet tot snel, spreek me gerust aan. 
 

Marjolein Broch

Vorig jaar, was mijn eerste bezoek aan Hieros Gamos, waarin ik mezelf als vrouw welkom heb geheten hier op aarde en deze reis heeft zich voortgezet afgelopen maanden. Om als vrouw te gaan staan. Van ‘dood’ naar leven, mijn aardelichaam nog meer te bewonen en mijn bevriezing om mijn hart te laten smelten.

 

Wat een avontuur, wat een tranen, rouw en afscheid en wat een ongelooflijk prachtige reis. En deze vrouw, ik, Marjolein voelde weer een ja bij het Hieros Gamos festival.

Dit jaar ben ik aanwezig als hoedster. En goh, wat heet ik eenieder van jullie welkom. Welkom in een zachte en liefdevolle bedding.
Ik vorm graag een ruimte waar we samen veilig kunnen landen, kunnen integreren, delen en kunnen zijn met alles wat zich aandient. 

 

Lieve sisters en broeders ik kijk uit jullie te zien, samen te zijn, op avontuur te gaan en waarachtig lief te hebben.

Marjolein Broch.png
Alessandra nieuw-4.JPG

Alessandra Jansenss de Vroom

Naast het geven van Vrouwenlijn workshops op het Vrouwenveld van Hieros Gamos, mag ik ook hoedster zijn voor en met een groep vrouwen. Dit is mijn eerste keer op het Hieros Gamos festival.
 
In mijn praktijk begeleid ik vaker vrouwencirkels en werk ik intensief met vrouwen. Mijn focus ligt op het bieden van een veilige en open bedding, waar jij tot rust kan komen.

Ik ben alert, betrokken, kordaat en toch zacht. Laten we samen ontdekken, helen, spelen, voelen en genieten! 🌸

Wendy de Witte

Met grote dankbaarheid kijk ik terug op mijn ervaringen tijdens het Hieros Gamos Festival, waar ik vorig jaar onvergetelijke momenten heb beleefd en diepgaande transformaties heb doorgemaakt. Het was een magische reis waar ik onvoorwaardelijke liefde voor mezelf heb ontdekt, overtuigingen heb losgelaten door stembevrijding, en waar ik prachtige soulsisters heb ontmoet.
Deze ervaring heeft een diepe indruk op mij achtergelaten en heeft mijn verlangen aangewakkerd om meer betrokken te zijn bij het festival.

Als workshopgever en cirkelbegeleider heb ik ervaring opgedaan in het creëren van veilige en ondersteunende ruimtes voor persoonlijke groei. Ik voel een sterke roeping om mijn bijdrage te leveren als hoedster tijdens het festival.


Als hoedster wil ik bijdragen aan het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor deelnemers om zich te uiten en hun innerlijke processen te verkennen. Ik ben vastbesloten om een luisterend oor te bieden, gelijke spreektijd te waarborgen en deelnemers aan te moedigen om hun authentieke zelf te zijn. Mijn ervaring en toewijding stellen mij in staat om een positieve bijdrage te leveren aan het veld van het festival en om anderen te ondersteunen bij hun persoonlijke reis.

Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor persoonlijke groei te delen en anderen te helpen bij het ontdekken van hun eigen innerlijke kracht tijdens het Hieros Gamos Festival. Dankbaar voor de mogelijkheid om bij te dragen aan deze bijzondere gemeenschap. 

Met liefde en licht,
Wendy
Wendy de Witte.png

Judith van Iperen

Toen het hoederschap ter sprake kwam, voelde ik gelijk een JA om vervolgens te gaan twijfelen aan mezelf met gedachtes over of ik dat wel kan. Het bleef een ja en het past ook mooi in het thema waar ik zelf momenteel mee bezig ben: mezelf zichtbaar durven maken als… mezelf. Los van het feit dat dat veel fijner leeft, kan ik het ook goed gebruiken, omdat ik mijn eigen praktijk aan het opzetten ben voor sessies verbonden ademhaling, energetisch lichaamswerk en de-armouring (Aurora breathwork)

Dit is mijn eerste keer op Hieros Gamos. Wat ik heel mooi vind is, dat er tijdens het festival keuzes worden gemaakt voor het programma op basis van wat er speelt. Dit soort keuzes maken we vaak op gevoel en met deze manier van werken (deelcirkels met hoed(st)ers) wordt het letterlijk gevraagd aan de deelnemers. Dat is voor mij gegronde spiritualiteit; gebruik maken van het gevoel en het hoofd. We willen vaak uit het hoofd en vergeten soms dat we die niet voor niks erbij hebben gekregen. Zoals met alles gaat het om de balans.

Ik ga voor mooie deelcirkels waarin alles er mag zijn, waar we vanuit waarachtigheid kunnen delen en helemaal ons zelf mogen laten zien.

Tanja Kers

Mijn naam is Tanja en ik ben één van de hoedsters op het Hieros Gamos festival. In het dagelijks leven event manager en daarnaast heb ik al jaren een eigen coachingspraktijk voor persoonlijk leiderschap. 7 Jaar geleden zette ik mijn eerste voetstappen op het Hieros Gamos festival en hoe spannend ik het ook vond, het voelde meteen als thuis.
De balans vinden tussen mijn innerlijke man en mijn innerlijke vrouw is iets dat als een rode draad door mijn leven loopt. Waar ik al vele stappen in heb gezet en waar nog nieuwe stappen in te zetten zijn.

Ik ben een levensgenieter, die net als velen een paar keer in haar leven onderuit is gegaan. Vallen, verdwaasd rondkijken, voelen (auwwww), opstaan, kroontje rechtzetten en weer verder gaan. Want er zijn altijd met deze levenslessen nieuwe ervaringen te beleven en nieuwe dingen te leren.

Ik geloof in liefde, verbinding, eerlijkheid, openheid, zachtheid, persoonlijk leiderschap, duidelijkheid en het belang van het faciliteren van een veilige ruimte waarin iedereen die wil (inclusief ikzelf) zich kwetsbaar op kan stellen zodat transformatie en groei plaats kan vinden.
Ga je mee spelen? 
Tanja Kers.jpg
Ewout van Grondelle.png

Ewout van Grondelle

Water en vuur
10 jaar als professioneel zeiler over de wereldzeeën gevaren, nu als vuurman aan het vuur bij zweethutten.

Vader en moeder
Na een gecompliceerde scheiding nu als hoofdverzorger vader- en moederenergie verenigen.

Hieros Gamos, het heilig huwelijk gaat voor mij over het verenigen van ogenschijnlijke tegenpolen in jezelf, het volledig accepteren van alles wat je bent.
Ik ben altijd nieuwsgierig, opzoek naar nieuwe ervaringen om van te leren en te integreren. Sjamanisme, Reiki, Tantra, Verbindende communicatie, Pad van de Man, Miracle Roadmap. Nu komt Hieros Gamos op mijn pad en ik voel meteen een JA, een kans om te leren en te groeien.

Het wonder van space-holden heb ik de laatste jaren vaak mogen ervaren. Het oordeelloos getuige mogen zijn van het proces van iemand is magisch.
Als hoeder wil ik graag een veilige ruimte neerzetten.
Laten we samen magie creëren!

Sacred Space team

Rutger Paets

2018, mijn eerste Hieros Gamos. Ik voelde me nog verslagen na het verlaten van mijn gezin met 2 kinderen maar ik had een pad te lopen en was vastberaden. In dit veld van afscheid nemen, het werk met het mannenveld en weer samenkomen is zoveel gebeurd, zoveel in de diepte geraakt, open gegaan om op een diepere laag waar ik het bestaan toen niet van wist.

Het gevolg was een mannencirkel met de naam “De Ontembare Man” die in 2019 het licht zag. De trein was niet meer te stoppen. Veel werk, vooral mannenwerk in dagen, weekenden en weken buiten de grenzen van Nederland heeft mij dichter bij mijn centrum gebracht en zo ook in het centrum van meedragen van energie tijdens oa het Brotherhood festival en home comming weekenden in Zeeland. Ondertussen loop ik ook graag op de vuurlijn en hoed de ruimte bij zweethutten. Trainingen op het gebied van systemisch werk en natuurcoaching leert mij nog meer het veld, waar wij ons als mens daadwerkelijk begeven, kennen en breng daarmee helderheid waar nodig. Ik ben nooit uitgeleerd.
 
Dit jaar ben ik aanwezig in “The Sacred Space” van deze editie van Hieros Gamos. Een plek waar ik vorm geef en ben. Het vormgeven zit in mijn bloed met oa de Rietveld academie als achtergrond creëer ik in een veld wat niet zichtbaar is vanuit de bron waaraan wij allemaal verbonden zijn. Creëren, zorgdragen en openen van een heilige ruimte vraagt zorg, aandacht en aanwezigheid want jij mag daar komen rusten.
Echt_Mooij_Fotografie-9755.jpg
Janine Andre de la Porte.png

Janine Andre de la Porte

Mijn naam is Janine en ik ben net 56 geworden. De rode draad in mijn leven is de queeste en verlangen naar verbinding en intimiteit in afstemming en aanwezigheid.
Verbinding met mezelf, met ander, met de natuurkrachten, de dieren, met de niet zichtbare werelden, mijn lichaam, en mijn vrouwelijke seksualiteit.
 
De afgelopen zeven jaar ben ik bij het HG festival geweest. Ik herinner mij de eerste keer nog goed, ik voelde me zo dankbaar, zo ontroerd, zo thuis op het veld. Eindelijk verbinden in afstemming, zijn met elkaar, samen door de dingen heen bewegen, onderzoeken, voelen, geraakt worden, steeds dieper zakkend, steeds meer valse schijn loslaten, verbinden in waarachtigheid. Louterend, helend, voedend, liefdevol, confronterend en verrijkend was het voor mij.

Inmiddels ben ik een paar jaar hoedster geweest van de vrouwelijke Sacred Space op het veld, een plek om te zijn, op te laden, los te laten, opgevangen te worden, te verbinden, te verzachten en te zakken.

Een plek waar ik me thuis voel, waar ik mag zijn zonder woorden, in aanwezigheid. Bedding gevend aan het veld waar heel veel beweegt, gevoeld en ervaren wordt door iedereen aanwezig. Het Hieros Gamos festival is een snelkookpan voor transformatie processen ;-)
 
Ik heb een cranio-sacraal praktijk in Amsterdam, waarin ik het liefst begeleid bij trauma heling, diepe processen en wezenlijke veranderingen.
 
Meer info over mijn activiteiten:
www.cranio-sacraal-amsterdam.nl

Helma van Sandick

Hieros Gamos heeft me vanaf de eerste keer dat ik er was, 7 of 8 jaar geleden, bij de kladden gegrepen... en ik heb niet meer losgelaten. Hieros Gamos is voor mij een prachtige, krachtige tribe waarin we mogen oefenen met echt zijn en samen leven. Gespiegeld worden op de essentiële lagen in jezelf en vertrouwen dat je daarmee genoeg bent en brengt.
Het credo: 'ik doe mijn werk, jij doet jouw werk en samen zijn we verbonden’ raakt mij diep. Verantwoordelijk zijn voor jezelf én het besef dat je niet alleen bent. In die bedding en waarheid leven we in deze dagen. Dat verdiept en raakt veel aan.
Elk jaar draag ik ook bij aan het veld. Dit jaar voor het eerst als Elder en Geestelijk Raadsvrouwe. Dat past bij de Elder en wijze vrouw die ik ben. Net 65 geworden, genoeg verwerkt en genoeg geleefd om dankbaar en licht te zijn. 
Ik hou van menselijk gedoe en ik heb een diep weten van onze verbondenheid op allerlei lagen en in verschillende werelden. 

Dhyan de Bruijn is mijn man en geliefde en samen geven we vast ook een mooie workshop.
Mijn werk bestaat uit relaties begeleiden in gedoe en verdieping. Belangrijk is het contact met jezelf, want er is zoveel contact met een ander mogelijk als je met jezelf hebt.

Meer informatie over mij en mijn werk www.bijmezelf.nl
Helma van Sandick.jpg

Frank Kouws

Ik organiseerde jaren geleden Man/Vrouw-cirkels in Nijmegen. 

We hoorden vaak: Jullie moeten naar het Hieros Gamos!
Dat duurde een paar jaar, maar toen ik daar eenmaal kwam was ik meteen thuis.
Eerst als fotograaf en later ook in andere rollen.
 
Dit jaar hoed ik het water.
Een element wat bij mij past; Het is het meest veranderlijke element. Krachtig en tegelijk ook zacht. Je kunt iets ‘aan je water voelen’,  een dieper en intuïtief weten.

Water kan kabbelen in een beekje, maar ook verwoestend werken. Water heeft de kracht om het meest ondoordringbare te openen en water staat onlosmakelijk in verbinding met de maan.
 
Ik zie er naar uit je daar te ontmoeten!

Veld Hoeders

Kinga Sidor

“Dit jaar ga ik voor het eerst op het Hieros Games festival aanwezig zijn, in de rol van spaceholder. Ik heb me altijd verbonden gevoeld met dit festival, maar gek genoeg voelde ik nu pas heel sterk: “het klopt, nu hoor ik er ook bij”. En ik heb er heel veel zin in!

Het heilig huwelijk in mezelf belichamen en kunnen leven. Daar gaat dit festival voor mij over. Verbinding, gelijkwaardigheid, respect en balans tussen en mannelijke & vrouwelijke in mezelf. Tussen het licht en het donker, vlees en spirit, menselijkheid en goddelijkheid, de hemel en aarde in mij. Om vanuit die eenheid in mezelf met anderen te kunnen verbinden. Vanuit heelheid geven en ontvangen. Dit is mijn verlangen, mijn streven, mijn ever-growing proces en mijn grote passie vanaf een hele jonge leeftijd. 

Wat ik prachtig vind aan het festival concept is dat we de dagen beginnen met de eigen pool in onszelf te verkennen, verdiepen en ons mee te verzoenen. De alfa of de omega & aangeboren gegeven van ons eigen natuur ons eerst weer toe-eigenen om vanuit daar pas met de tegenpool buiten onszelf te verbinden. Zo is mijn eigen process in het leven ook gegaan. Ik heb een groot deel van mijn reis toegewijd aan mijn eigen vrouwelijkheid te her-inneren. In talloze jaartrainingen (tantra, sjamanisme, chakra-psychologie, yoga, energie & lichaamswerk) heb ik mijn eigen oerkracht ont-dekt. Met veel plezier draag ik mijn uitvindingen uit in de yoga lessen, vrouwen events, vele retreats en lichaamssessies (oa. pelvic journeys) die ik begeleid. 

Afgelopen jaren is mijn focus verschoven naar beide polen in mezelf steeds meer te balanceren. Naar de stevigheid, structuur, hart gedragen leiderschap in mezelf verdiepen en die als bedding bieden om de wilde, onvoorspelbare, inspiratievolle vrouwen kracht in mezelf steeds vrijer te kunnen laten stromen. Het is in ontwikkeling. En het is al goed. Het festival zal mijn speelveld zijn en ik ontmoet je daar graag.

Met z’n allen, niet meer alleen, maar AL-EEN. Niet meer ieder voor zich, maar SAMEN. Hand in hand, in bundeling van onze verschillen & kwaliteiten ~ kunnen we bergen verzetten. En het balans op deze prachtige planeet herstellen. En daar ben ik ALL-IN voor.

Meer info over mijn activiteiten:
www.womenalive.me/links & @kingasidor op Instagram
Kinga Sidor.JPG

Suzanne Koppelaar

Hieros Gamos is grondig in mijn Leven verweven. 

Zowel  Innerlijk, Uiterlijk als Kosmisch ervaar ik het Leven in Liefde, volgens deze wijze. 

Ze is deel van mijn Leven,  deel van mijn Levensfilosofie. En zo beleef, belichaam en beziel ik haar. 

Mijzelf. In Liefde. Waarachtig. Authentiek. Wezenlijk. In Verbinding. Vrij. 

 

Dit jaar zal ik vanuit Liefde, Toewijding en Passie bijdragen aan de Energetische Bedding op het Vrouwenveld. Inherent verbonden aan het Mannenveld en daarmee aan ons AL. 

 

In Liefde ! 

Eddie Boschma

Er is iets diepzinnigs met vuur en trommels voor mij, binnen- en dichtbij de liefde voor gitaren, zingen/stemimprovisaties, beeld en geluid.
 
Ik zou al deze aspecten binnen het mannenveld kunnen inbrengen maar het voelt fijn dat er door het team besloten is, mij meer in de hoedanigheid van hoeder, elder en muzikant/trommelaar te ontvangen en in te zetten i.p.v. fotograaf/filmer.
 
De trommel (niet-denken zone) en het zingen (expressie/voelen/toewijding) gaan hierin een belangrijke rol spelen.
 
Gezamenlijk het mannenhart voelen kloppen of beter nog het collectieve én individuele mannenhart, met de kwetsbaarheid, gut feeling en het instinct online!
 
Ik zal er ook zijn m.b.t. alles wat zich spontaan aandient en om mijn aandacht en ondersteuning vraagt!
 
Geloof echt in het soepel bewegen tussen de verschillende aspecten van het bestaan; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
De verschillende werelden, want in mijn visie is er niet 1 wereld...
 
Kijk er naar uit!
 
🤍
WhatsApp Image 2024-02-26 at 08.48.38.jpeg
Peter Amiro.png

Peter Amiro Rijcken

Hieros Gamos is voor mij het meest verdiepende festival. Het is een gathering van oprechte mensen die in de vier dagen waarop ze hier samen zijn, dieper in zich zelf kunnen zijn en die dan met open hart verbindingen aan gaan. De verdieping  ontstaat vooral zodra de mannen en vrouwen apart gaan voor twee dagen in eigen energie. Dat brengt rust en in  die rust kan ‘gewerkt’ worden - in de veilige bedding van broeders of zusters. Zo heb ik de afgelopen zes jaar mogen ervaren.

Dergelijke conscious festivals zijn in mijn ogen de kweekvijvers van de nieuwe wereld. Ik zie t als mijn missie om hier met mijn wezen en talenten aan bij te dragen en te faciliteren. Op Hieros Gamos 2024 ben ik aanwezig vooral op het mannenveld. Als energetisch drager, met volle aanwezigheid en aandacht, in verbinding met de andere energetische dragers en hoeders van de sacred space. maar dicht bij mezelf.

Ik ben er. Voelend wat nodig is. Gespitst op het welbevinden van de deelnemers, wetende wat te doen – zonder in de doe-modus te staan. Vooral zijn.

Aanwezig en beschikbaar. Voelend, luisterend & sensitief. Vanuit een diepe betrokkenheid en overtuiging dat het klopt

Jasper van Ruth (Asim)

Hieros Gamos is altijd met mijn pad verbonden.
Zowel in de vorm van de innerlijke en uiterlijke verbinding van het mannelijke en het vrouwelijke, als in de rituele verbinding van het menselijke met het goddelijke.
 
Twee keer eerder was ik aanwezig op Hieros Gamos en dit jaar heeft mijn pad mij opnieuw naar het Hieros Gamos geleid. Dit keer niet als workshopgever maar als energetisch drager.

Het gereedschap dat ik inbreng zijn mijn verbondenheid met de elementen, rituelen, bodywork, energetische healing, tarot en een goed gesprek.
 
Meer info over wie ik ben en wat ik doe vind je op: www.sacredfire.nl

Fotografen

Ageeth Hummeling

Mijn naam is Ageeth en mijn passie in het leven is om mensen te fotograferen, zoals ze ZIJN, met alle emoties die daarbij horen. Om te ZIEN wat mensen beweegt en hen binnen te laten komen door mijn lens en in mijn hart.

Ik houd van OGEN, de spiegel van de ziel, ik houd van tranen, van een open blik, een schaterlach, ontroering of een verstilde mijmering.

Niets maakt mij zo gelukkig als mensen fotograferen op bijvoorbeeld Hieros Gamos.
Tom Wuyts 2.jpg

Tom Wuyts

Mijn naam is Tom, kempisch creatieveling in de internetwereld en fotograaf met gevoel voor het juiste moment. Ik houd ervan om “die” momenten vast te leggen die spontaniteit brengen en de natuurlijke schoonheid en energie van de mensen reflecteert.

Mijn doelstelling is om foto’s te maken die iets vertellen. Een moment, een verhaal, een emotie, een gevoel. Mijn fotografiestijl is spontaan en authentiek met respect voor deelnemers en hun kwetsbaarheid.

Ik zou jullie echt graag zien, omdat gezien worden ontzettend fijn is….
bottom of page